Sista veckan i mitt rum...

Började rensa ut mitt rum idag, gå igenom lådor och skåp. Man samlar på sig en massa skit under ett år. Jag ska ju bo i Pierces och Cates rum i en vecka när Anja är här. Himla svårt att få till det, alla kläder som jag vill ha under den veckan vad gör jag med dom? Kläderna till Hawaii och kläder som jag ska ha med mig hem, vad gör jag med dom? Så vill jag ju inte ta ner alla tavlor än, vill ju vänta med sista dagen och det betyder ju att jag måste vänta med så mycket annat då blablablabla, I-landsproblem Matilda ;-)  
 
I alla fall, i torsdags åkte jag o barnen med Sarah till hennes jobb i Redwood City, dom hade "bring your kids to work - day". Så vi åkte med, hälsade på alla och åt lunch med Sarah. Sen åkte vi till en park och lekte hela eftermiddagen :-) 
I fredags va Sarah o Clay lediga så jag fick sovmorgon, började vid 10 och en timme senare åkte Sarah o Clay till flyget. Dom åkte till Vegas över helgen. Träffade massa vänner och hade lite fest för Clay som fyller 40 i år. Dom va lite slitna idag, hade varit uppe och festat till 5 på morgonen i lördags, vilka värdföräldrar man har ;-) Aja, jag hade barnen hela helgen, från fredag till söndagkväll. Det gick bra, fick mycket hjälp av Matilda. I lördags åkte vi till Pixieland, en nöjespark för småbarn. Pierce hade himla kul och åkte en massa.
På kvällen kom Sarahs bror + familj på besök, fick äntligen se deras lilla pojk, så himla söt och liten!! Efter dom åkt kom Matilda tillbaka och vi åt middag och bäddade ner barnen och sen hade vi filmkväll.
På söndagen åkte vi till parken hela dagen och svettades i skuggan, det är sjukt varmt här nu. Kommer vara kallt i Sverige.......
 
Nu är det måndag igen och jag försöker njuta av varje sekund med barnen,det är verkligen lätt när Pierce inte lyssnar för 5 öre och åker på Time out 5 gånger på 5 minuer... han gråter för ingenting och kastar sin lunch på golvet och gör allt som han inte får... Suck på denna måndagen, nu sover han ch jag hoppas att han är på bättre humör efter det för då ska vi till parken, vi har en playdate med Catrin och hennes pojkar.
Så nu ska jag gå och packa en liten picknick och sen kanske fortsätta rensa mitt rum.
 
See you soon.
 
 
 
 
 

24/04-2013

Igår tog jag bilen o åkte till Molly, det ca sista gången vi gjorde vår lilla tradition, åker driven på McDonald's, tar en liten hamburgare o en jordgubbssmoothie. Något som vi gjorde varannan dag i början av vår resa. Nu kom vi till sista gången, tiden gick fort. På måndag ska vi ut o äta alla tjejer tillsammans o på torsdag ska jag ut o äta med Molly o hennes mamma sen åker hon, sen tar det nog några månader innan jag ser henne igen... Det är rätt sorgligt faktiskt...

Jag satt och läste min blogg förut och kom in på inläggen som handlade om hemlängtan. Jag skrev:
"Hemlängtan är fortfarande rätt tuff faktiskt, men när man kommer ut och gör något blir det lättare! Men just nu räknar jag ner veckorna tills jag kommer hem, snart kommer jag förhoppningsvis börja önska att dom gick långsammare!"
Jo tack, just nu önskar jag att det fick lite långsammare. Nu när jag har en bil så tar jag ju barnen till parker o playdates hela tiden så dagarna springer iväg. Men jag är snart klar med min resa o jag ångrar inte en minut av den. Jag älskar att jag tog chansen och att jag fullföljer mitt år. Jag kommer komma ihåg varje dag o jag kommer alltid ha Pierce o Cate inom mig. Jag är så glad att jag fick just denna värdfamiljen, som har störtat mig från dag 1.
Jag kommer sakna helgerna som bara den. Mina fina vänner, Usch vad jag kommer sakna dom! Min resa har varit det bästa jag gjort än så länge och jag är stolt över mig själv!
Nog om det innan jag börjar gråta.

Idag åkte Pierce, Cate och jag till gymnastik, Pierce o Cate hade jätteroligt o jag va lagom road.
Sen åkte vi till parken o mötte Matilda o hennes unge o åt lunch. Mycket trevligt men tiden gick för fort, efter lunch va vi tvungna att åka hem o sova middag.

Nu sitter Pierce o spelar piano o Cate sover.

Jag väntar på att Clay ska komma hem för då ska jag tro det eller ej träffa Matilda, någon som är förvånad...? Not Me!

See you soon!


Del 2.

I söndags hade jag bara 3 lektioner, från 9.00-17.00, jag satt o halv sov under alla så kommer inte ihåg vad dom hette, en handlade om nutrition, en om hur man skriver CV och den sista va om politik så som ni förstår, tråkiga va dom.
Under nutrition lektionen svimmade en tjej så både ambulans och brandkår kom. Hon va vaken när dom tog henne till sjukhuset o mer än så vet jag inte.
Vi 5 tiden körde vi hemåt igen o efter jag droppat av alla tjejer åkte jag hem och där väntade Matilda på mig. Så jag sprang in o lämnade väskan o sen åkte vi o köpte sushi till mig :-)

Igår var fet riktig sommarvarme, nästan 90*F, vad blir det, typ 30*C ? Så på morgon åkte vi till en vattenpark med Matilda o hennes unge :-) På eftermiddagen åkte jag till samma park o träffade Catrin o hennes ungar :-)

På kvällen funderade Matilda o jag på att träffas men fick inte ihop det med bilar o vi tänkte att båda behöver en tidig kväll i sängs, men ha glöm det, det slutade med att vi skypade i 2 timmar istället...

Idag tog jag med mig Cate o Pierce på en musikklass. Det va inte många som dök upp idag. Katastrof dag säger jag bara, det 4 små killar som sprang som galningar o vägrade lyssna, haha vi gjorde allt för att försöka stoppa dom men inget hjälpte...

Nu är vi hemma igen, Pierce sover o nu ska jag gå o lägga Cate.

Just det, om 1 vecka o 3 dagar kommer den nya au pairen...

See you soon!









Fick en bild på 2 snyggingar här om dagen!



Dag 1

På fredagen träffade jag Matilda, Molly o Catrin, vi åkte till Blackhawk Plaza o åt sushi, eller jag o Molly åt sushi o dom andra åt tråkig kyckling ;-)
På lördagen ringde klockan på 6, suck, o jag åkte till walnut creek för att hämta Lisa. Vi köpte kaffe o började vår resa mot South San Francisco. Vi blev lite ovänner med gpsen på vägen men hittade efter mycket om och men till hotellet o till vår weekend course. Dag 1 bestod av
* kl 8 - check in o breakfast
* kl 9 - opening session
* kl 9.30-11.30 child development
* kl 11.40-1.30 learn through play
* kl 1.30-2.30 lunch
* kl 2.30-4.30 personal safety
* kl 4.40-6.30 zumba

Vad drygt att jag gjorde kl innan varje klockslag, som att ni inte hade fattat det liksom... tog mig ju bara så där en halv timme extra o skriva detta inlägg o jag ÄLSKAR ju verkligen att blogga... ibland kan jag bara säga suck fia!

Men iallafall, som ni förstår så va det full fart hela dagen. Inte mycket paus. Nu på kvällen hämtade vi Matilda på tågstationen o pizza o sen tog vi med henne till hotellrummet o hade pizza picknick på sängen. Hur ska jag kunna åka hem o klara mig utan henne när jag är med henne varje dag här?
Vid 00 tiden körde vi henne till tåget igen o nu ska vi sova, väntar bara på att hon ska komma hem o höra av dig så jag vet att hon är okej!

Imorgon kör vi igen o mer om det får ni veta på söndag!

God natt!
See you soon!

En bra Torsdag!

Vi började dagen med att Matilda kom hit på frukost , hon höll oss sällskap några timmar innan hon hämtade hennes värdbarn. Sen begav vi oss till parken med Matilda o stannade där i några timmar :-) Pierce o Cate sov i vagnen så vi kunde njuta i solen o värmen. Idag har det varit riktig sommar här, jag är fortfarande jättevarm och känns som jag aldrig kommer få tillbaka min normala temperatur!
Sen begav vi oss hem igen, Pierce Cate o jag. Cate tog en liten powernap och Pierce o jag tog en dusch. Sen lagade vi pasta o köttbullar med en fräsch sallad!
Nu sitter vi här o väntar på mamma som vill träffa dom innan dom går o lägger sig för natten :-)
Pratade med Pierce om att Anja snart kommer o jag kommer kommer åka, det låter ungefär så här:
Pierce, Do you want me to leave?
No I don't, I want you to stay here forever Fia, because you are the best.
Min villa pojke, kommer sakna honom så mycket! Nu kom han precis o gav mig en Puss o sa, I love you!
I love my babies!!










Min resa tar snart slut...

Ligger o läser gamla blogginlagg, jag hade så mkt tid kvar då, inget stress o ingen panik, hade många helger kvar o tänkte att jag kommer hinna med allt jag vill göra. Men icke sa nicke, ni ligger jag här med en konstig magkänsla, vill jag verkligen lämna detta? Varje gång jag träffar tjejena så blir jag nästan gråtfärdig, jag vill inte lämna dom! Tur att den bästa Matilda bor i Halmstad så jag behöver inte åka så långt för att träffa henne, värre med dom andra 2, Tyskland o Australien. Tur att skype finns...
4 helger kvar sen är jag klar med mitt år! Året som började igår...
Jag är glad över att fa komma hem o träffa alla igen men jag kommer verkligen sakna mitt Kaliforniska liv o jag kanske ångrar lite lite att jag inte förlängde några månader... Bara lite?

I helgen hyrde vi en bil igen o körde ner till Newport Beach, vi hade en härligt helg med mycket flumm o skratt. En helg fylld av fina minnen med fina vänner!
Det enda som sög va att vi hade dåligt väder, det är ALDRIG dåligt väder i L.A Men självklart skulle det bli dåligt för att vi tänkte njuta av sol o värme...

Igår kom Matilda hit med hennes värdbarn o vi hade playdate hela dagen, kunde inte blivit en bättre måndag!

Idag åkte vi på en Music-together klass o efter det åkte vi till parken o hade lunch med Catrin!
Ikväll träffar jag nog Matilda igen :-)

I helgen har jag en weekend course, för att samla mina sista skoltimmar. Det gör mig lite ledsen för det är en hel helg, en helg som jag kunde spenderat på annat vis med tjejerna... men men, livet går vidare...



Suck!

försöker ladda upp bilder men inget funkar för mig just nu...





Matildas hostkid and Pierce


L.A here we come!

Ikväll åker vi till Newport Beach and O.C. Vi = Catrin, Matilda och jag. Meningen att en tjej till skulle följa med men hon sa nej i sista sekund, hur kan man säga nej till Newport Beach?!?! Men iallafall, vi åker ikvall o kommer hem på söndag :-)
Jag passar på att fylla mina helger med så mycket som möjligt, bara 3 helgen kvar sen kommer den nya au pairen o sen kommer Karin!!
Just nu sover Cate o jag o Pierce leker med dinos (surprising) ;-) Får se vad resten av dagen bjuder på :-)

See you soon!




En av dom bästa helgerna!

I fredags efter vi slutat jobba styrde vi bilen mot O.C, vi började resan runt 19 och kom fram runt 3 på natten. Det är bra att köra på natten då det inte är någon trafik men istället är det en jäkla massa byggen o dom leder om trafiken o det blir en massa omvägar... Så men kan aldrig "spara" tid här i USA...
Men iallafall, väl framme sov vi i några timmar och klockan 6.30 kunde klockan o vi gick upp och fortsatte resan mot San Diego. Runt 10 tiden kom vi fram och åkte direkt till havet. Men det va lite väl blåsigt där så vi bestämde oss för att åka till hotellet istället där dom hade pool. Så vi stekte sönder i solstol!!
På kvällen åkte vi o köpte lite chips o några cider sen började vi göra oss i ordning för en middag ute :-) Så vi åt asiatiskt o drack vin, kunde inte blivit en battre kväll!

På söndagen började vi med frukost på sängen och sen va det dags att köra hem igen. Vi började resan på highway 1 och körde igenom O.C och Newport Beach :-) Vi körde en massa timmar o sent på kvällen kom jag tillbaka till Alamo o Matilda fortsatte sin resa hem till San Ramon!
En av dom bästa helgerna i USA, en helg jag alltid kommer komma ihåg!

I helgen köpte Sarah o Clay en 3.e bil vilket betyder att det alltid finns en bil till mig o barnen!!!
Så idag åkte vi på en klass, Music togehter och speciellt Cate dansade o hade kul. Pierce va lite för trött så han ställde till en scen o fick efter det leka o dansa för sig själv...

Nu ligger jag i sängen o vilar medans dom små sover middag!

See you soon!






Road trip

För några dagar sedan fick Matilda och jag en crazy ide. Vi började kolla runt om det skulle finnas möjlighet att utföra vår ide och självklart så funkade det utan några problem. Matilda och jag tar en road trip ner till (nästan) gränsen till Mexico.
Så idag på morgonen åkte vi o hyrde en bil. Ikväll efter jobbet ska vi köra söder ut ca 6-7 timmar, sedan tar vi en paus i O.C (tror det eller ej, mitt kära OC!!!!)(Jag ska till OC igen nästa helg, färför vi bara tar en natt nu.) Men vi ska bara sova där en natt för på morgon kör vi ca 2 timmar till SAN DIEGO!!! Vi stannar där över natten och åker hem igen på söndag. Det kommer bli många timmar i bil men jag tror att vi kommer få en bra liten mini semester :-)  Matilda och jag tar en road trip ner till (nästan) gränsen till Mexico.
 
Nu vet ni mina planer :-) Hoppas ni får en härlig helg!
 
See you soon!
 

Påsk i USA.

På lördagen kom massa barnfamiljer hit o Catrin så jag fick lite sällskap :-) Påskafton va faktiskt på söndagen o inte på lördagen. Men Sarah ville ha så många som möjligt som kunde komma o då bestämde dom för att bjuda hit folket på påskfirade på lördagen istallet för på söndagen.
Vi började med frukost/lunch o sedan fick alla barnen leta påskägg, inte ett fyllt med godis som i Sverige utan små ägg fyllda med småsaker. Dom fick leta o hitta så många som dom kunde. Va säkert över 100 små ägg gömda :-) Efter med målade barnen ägg o sedan lekte dom för fullt. Efter alla åkt åkte jag o Catrin till shopping mall och hittade lite saker :-) På lördagkvällen kollade vi på film o jag sov hos Catrin.
På söndagen då själva påskafton va så hade vi en slappdag framför tv. Med massa frukt o gott!

Mormorn är här nu och har ca en vecka kvar. Hon kom för att Sarahs bror o hans fru väntar barn. Eller väntade barn. Idag runt 8 fick dom en son! Så himla mysigt!

Annars rullar allt på o det är himla härligt med sällskap under dagarna :-)

See you soon!







RSS 2.0