Fredag, igen!

Fredagen bjuder på en myskväll med Thuha. Falafel, tsatziki, sallad med min värdfamilj och en god efterrätt framför en film! Känns som det kan bli en bra fredag.
Imorgon tar jag tåget till Walnut Creek för att träffa en annan svensk tjej och se hur som lever på andra sidan bron.
 
I onsdags fyllde Pierce 2 år och han fick 2 små söta cupcakes och ett paket från mig, ett dinosaurie tåg, tro det eller ej men han gillade det! Familj o vänner kommer på söndag och då blir det mer firande av Pierce!
Annars har det inte hänt så mycket mer. Livet rullar på och dagarna sveper förbi...
 
Det blir ett kort inlägg idag, hör av mig igen på söndag och berättar hur helgen blev!
 
Saknar min fina familj, mina fina vänner och mina fina grannar!
Tack mamma o pappa för klockan o armbandet och tack kära syster för korten!
 

24/7 - 2012

Nu har det gått ännu en vecka, en vecka mer i San Francisco, USA. Tiden går så fort, jag och Sarah blev helt till oss när Clay sa att han bara hade en vecka kvar hemma, sen tillbaka till jobbet. Redan?? Känns som det va igår Cate kom hem och igår han sa att han skulle vara hemma i 3 veckor, men icke sa nicke... Sarahs mamma kommer på söndag för att hjälpa till med Cate, hoppas hon hjälper mig också, men tror inte det... Eftersom Sarah pumpar måste hon hjälpa till mitt i natten och ge Cate mat, annars kommer Sarah inte få någon sömn alls.
 
Låt mig spola tillbaka tiden till den underbara helgen!
 
I fredags tog jag tåget efter jag slutat till Redwood City där jag mötte upp Thuha. Vi handlade massa sallad och frukt, åkte sedan hem till henne och gjorde den godaste salladen på länge, och melon till efterrätt. Sedan satte vi på en film, en skräckfilm, det va den sämsta filmen jag sett på länge, usch!! Sen somnade vi som små bebisar.
 
På lördagen började vi dagen med gröt och banan och tog sedan bilen till ToysRus. Där köpte jag en present till Pierce, han fyller år imorgon (25/7). Köpte typ ett Dino lego, känns som en bra present! Efter det begav vi oss hem, åt lunch och väntade sedan på att 2 andra Au Pairer skulle komma och hämta oss.
Tillslut kom dom och vi åkte till Pacifica ocean. Det är ca en halv timme med bil från Redwood! Väl framme så gick vi ner till vattnet där det va många Au Pairer samlade, vissa surfade andra inte. Jättetrevligt o så himla fint väder, brände så klart mitt ben, men bara på ett litet ställe som jag glömde smörja in med solkräm... hmm.
Runt 6 begav vi oss hem igen och fixade till oss lite och drog sedan till "downtown" för att möta upp en annan Au pair. Vi åt ute och hade jättetrevligt och sedan gick vi till biostaden och kollade på Batman - the dark knight rises. Kan lova att det ljudet va inte att leka med, vi satt och höll för öronen hela tiden, fyfasen vad det kan förstöra en film...
Sen runt 02 gick vi hem igen och självklart gick min sko sönder när man är som tröttast.
På söndagen åkte vi till poolen i Redwood City och låg och solade hela dagen, sååå himla skönt! Vi åkte även in en snabbis till "downtown" för att försöka hitta ett par nya skor till mig, och lyckan fanns, jag hittade ett par. Vi gick även till en annan affär som har lite allt möjligt från alla möjliga länder, dom hade svensk Marabou med daimsmak, jag va ju bara tvungen att köpa en. Svindyrt, 100 gram för typ 35 kronor! Men så värt det!
Sen tog jag Caltrain hem igen och satte på en film och njöt av den underbara choklade! En riktigt härlig helg!
 
På måndagen va den en ny dag, med nya utmaningar. Pierce den lilla ungen hittar alltid nya knep för att testa oss. Den nya grejen nu är att han inte vill äta upp sin mat och vi säger att du får sitta där tills du äter upp maten. Så tar han några skedar och sen vägrar han, vilket betyder att han får sitta i sin stol, och han sitter där länge! Igår satt han där i 45 minuten o gallskrek. Tillslut fick Sarah nog och visste inte vad hon skulle göra så hon tog honom till hans rum och la honom i sängen (klockan va då 8) men väl där skrek han i 30 minuter innan han somnade...
Laddar up litet bilder men jag har inga från stranden än tyvärr, vii får se när dom kommer!
 

Äntligen fredag!

Tiden går ruskigt fort, igår firade jag 2 månader med värdfamiljen, det känns som jag varit här förevigt men ändå känns det som jag kom igår, skitjobbig känsla! Nu är det bara 10 månader kvar hos familjen och det kommer gå äckligt fort! Jag satt och tänkte på att dom snart kommer börja leta efter en ny familj och att jag kommer sakta men säkert glömmas bort, och varför i hela friden tänker jag så?!  Ibland undrar man...
Men det betyder att jag trivs väldigt bra och Sarah o Clay är jättehärliga. Den lilla jobbiga saken är att dom är så himla trötta eftersom Cate håller dom uppe om nätterna och deras dåliga humör kan smitta, men självklart förstår jag dom!
 
Jag har inte gjort så mycket denna vecka, passat Pierce och ibland även Cate. Dagarna flyter på som vanligt och tiden flyger förbi!
I onsdags lät jag Pierce sova i vagnen så jag kunde äta lunch med en annan svensk tjej, Caroline. Hon bor rätt så nära mig så vi möttes på Fillmore street och gick och åt lunch på Tacobar! Efter lunchen gick vi äver till "Marina Area" , gick över alla dessa backar, men det gick bra dit, då va det mest nerför. Backarna är så himla branta så jag är livrädd för att tappa vagnen så varannan sekund får jag kramp i händerna eftersom jag håller så hårt i vagnen...
Men iallafall, vi hade kul, lekte med Pierce på en gräsplätt och samtidigt som vi hade Alcatraz och Golden Gate bron ett stenkast bort.  
Sen var det alltså dags att gå hem, ååh fy, haha det känns fortfarande i benen! Alla backar som vi gick ner fick vi ju även gå upp igen, ett riktigt bra träningspass! Skönt känsla när vi var på plan mark igen...
 
Cate gör fortfarande bra ifrån sig och Pierce börja acceptera att han har en lillasyster.
Fortfarande inga nyheter om huset, vi väntar fortfarande på svar.
 
Helgen kommer jag spendera i Redwwod city med en svensk tjej. Det lär säkert bli att gå till poolen, sola bada, laga god mat, gå ut och käka, kolla på en bio kanske och även en heldel Au pair snack! 
 
Vi får se hur helgen blir men en sak är säker, f¤n vad skönt det ska bli med helg!

Härlig helg

Söndagskväll, snart är det en ny vecka i San Francisco och en ny vecka med jobb! Men min helg har varit en riktigt bra helg!
 
Jag börjar med att berätta och jag och Pierce åkte till ett museum i fredags, eller akvarummuseum. Det kostade mig 29 dollar att gå in, Sarah och Clay betalade, men 29 dollar är ca 200 kronor, rätt dyrt att gå in men j¨klar vad häftigt det va! Kan inte beskriva hur häftigt det va men vi hade himla roligt iallafall! Båda gick runt och sa woow till allt. Haha ja även Pierce!
Sen på kvällen hade jag och tjejen från Redwood bestämt att vi skulle bjuda mina Vföräldrar på tacos och hon skulle komma runt 8. Men såklart va hennes Vföräldrar knäppa och lät henne inte sluta förens 8 och tåget skulle inte rulla in till San Francisco förens 9 och sen skulle hon behöva ta en buss som tar ca 30 min till mig, så det skulle bli försent att äta tacos. Men iallafall, jag berättade situationen för Sarah och hon sa att jag kunde ta bilen och hämta henne, och det gjorde jag ju så klart då, vilket betyder att jag kört Downtown i San Francisco, viklet jag tycker är rätt coolt, haha! Men när vi kom hem igen hade Sarah och Clay beställt (good, fin) pizza och sa att vi kunde göra tacosen imorgon istället, vilket va rätt skönt. Så vi hade en trevlig kväll med mina värdföräldrar med pizza och prat!
 
På lördagen tod vid bilen till vadj ag kallar Golden Gate området. Det är lite äffärer och mysiga gator nära vattnet och man kan se Golden därifrån. Vi åkte dit och kollade efter ett par skor till henne. Efteråt tog vi bilden hem och bestämde oss för att gå till The Painted ladies, vilket är ca 15 min promenad från mig. Sen gick vi hem och gjorde tacosen.
Sen åkte vi till Downtown och kollade runt lite innan vi tog olika bussar hem.
 
Idag började jag dagen med att äta frukost och kolla på massa Bones avsnitt i sängen. Ska inte säga vad som händer eftersom ni i Sverige är liiiite efter! Sen bestämde jag med en svensktjej från Walnut Creek att vi skulle ses i San Francisco. (Det är till Walnut creek jag någongång ska flytta)
Men innan jag träffade henne följde jag med Sarah och Clay på en hjärt- och lungräddnings-kurs. Alltid bra att fylla på minnet med det!
Sen tog jag bussen ännu en gång Downtown och träffade tjejen. Vi bestämde att åka till Fishermans Wharf och Pier 39. Hur mysigt som hellst, men vi hade för lite tid där, man behöver minst en halv dag!
Men det va trevligt men nu är jag hemma igen och ska mysa ner mig i sängen och se om jag hittar någor roligt att titta på!

Otur?

Huset som Sarah och Clay har tittat på finns det tydligen lite problem med. Huset ligger precis nedanför en kulle och om det är så att det regnar för mycket så finns risken att vattnet samlas just där och då blir det inte kul... Så nu är dom såklart jättestressade över detta och bollar olika ideer fram och tillbaka! Så vi får se hur det blir med det. Det känns som om jag kommer hinna åka till Sverige, bli 50 och grå hårig innan dom hittar ett hus! Jag vill ha sol, värmen och pool nu tack!
 
Annars är allt bra, Cate gör framsteg och äter mycket mer än vad som är normalt och växer snabbt ur sina kläder! Hon är så himla mysig och en snäll liten dam. Dock är det så synd om henne med hennes magproblem, man bara sitter där och kan inte göra något åt det...
 
Pierce och jag hade en zooklass igår så klockan 8:30 körde Clay oss, eller jag körde och fick öva lite, det gick bra! Men iallafall, så klart så var den klassen inställd och där stod jag och Pierce, ensamma, utan bil och zoot öppnade inte förens 10... Men vi väntade tills det öppnade sen hade vi en jättemysig dag på zoot!
 
Idag hade vi en bibblaklass med sång och läsning. Vad gör man? Sitter på en matta med massa djur på och lyssnar på sånger och sagor. Det är faktiskt en bra klass! När vi kom hem tog Sarah och Clay med oss ut på lunch, jättemysigt! När vi kom hem la jag ner Pierce för att sova, passade då på att mysa lite med Cate.
 
Nu börjar min dag ta sig mot sitt slut och sängen kallar. Bästa tiden på dygnet. Jag hör av mig snart igen!
 

Vardagen för mig

Fick ett litet önskemål från min syster att jag skulle förklara en typisk dag för mig! Vi kör på klockslag och allt, here it comes!
 
7:15 klockan ringer
7:50 går jag upp och gör mig lite frukost
8:15 sätter mig i soffan och börjar min jobbdag genom att titta på Dino Dan med Pierce.
9:00 ger frukost till Pierce och sätter på honom dagens outfits.
9:30 leker lite med honom, målar, pysslar, temat är självklart Dinos!
10:00 vi gick till postkontoret, stog i kö i en halvtimme SUCK!
10:30 gick till parken och hade en mysig picknick och sedan lekte vi på lekplatsen.
11:30 tog en promenad hem där mamma, pappa och baby Cate lekte en stund med honom innan dom åkte till sjukhuset.
12:00 gjorde jag lunch åt P.
12:30 la honom för att sova lunch, städade även upp lite efter honom.
12:45 Skype med syster.
13:45 hör att Pierce skriker och går in och hämtar honom då jag forstår att han inte har sovit någonting alls (not good) Tar upp honom och tar med honom till mitt rum och gosar ner mig i sängen med honom, precis innan han somnar kommer Sarah och Clay hem och såklart tar dom Pierce.
15:30 dom ger upp och säger att han inte sovit något och jag tar med honom ut så han får sova i vagnen. Tar en lång promenad.
16:30 - 17:30 sitter i parken och läser en bok till Pierce vaknar upp.
17:30 han vaknar upp och jag tar med honom hem.
18:00 Kommer hem och Clay tar över. Går då in på mitt rum och till min älskade nya dator och sätter på ett avsnitt av Desperata hemmafruar.
Nu är klockan 20:00 och jag sitter här och bloggar och ska väl gå ut och kolla om det blir någon mat ikväll.
 
Så blev min dag!
 

ÄNTLIGEN!

Jag har äntligen tack vara min fina pappa fått min dator! En fin (såklart HP) dator! Känns inte bra att inte ha bloggat på ett tag, men nu lovar jag att det blir ändring på det!
 
Det har hänt en heldel i mitt liv nu, jag lever mitt San Francisco och vardagen blir lättare och lättare, hemlängtan är inte alls lika tuff längre, trodde verkligen att jag skulle ge upp ett tag men nu känns det bättre även om det är svårt ibland, men det kommer det nog alltid vara.
Sjävla au pair jobbet är skitjobbigt! Hahaha dom som trodde att det skulle bli ett enkelt och slappt liv har så fel och jag har bara en unge! Men det är absolut roligt och jag trivs med det. Pierce är verkligen en gullunge! Jag smälter varje gång han säger Fia come eller Fia Fia Fiiiiiiiiia och kommer och klänger och kramar mig.
 
Cate har kommit hem från sjukhuset nu, 3 veckor tididgare än vad doktorn trodde, hon är fortfarande väldigt liten och blir snabbt trött och orkar knappt äta utan att somna. Hon har även magproblem och har det lite jobbigt ibland.
Pierce har det också jobbigt, han får ju inte all uppmärksamhet längre så han skriker och gapar för minsta lilla, jättekul klockan 8 en söndagsmorgon...
Dom har också laggt ett bud på ett hus och tro det eller ej dom fick det!!!! Nu är det bara lite problem med banken så det är väl 90% säkert att vi har huset, jag hoppar verkligen!!!! Huset är inte jättestort men det är en stor bakgård och en stor pool :-D
 
Jag har börjat umgår mycket med en svensk tjej som bor i Redwood city det är ca 50 min från San Francisco med tåg! Hon är helt underbart, blir dock drygt när jag flyttar...
Men vi har haft pyjamasparty 2 gånger och stt mycket tillsammans!
Igår körde jag för första göngen själv i San Francisco och hade sällskap av denna tjejen, jag premiär körde över Golden gate bron med en fet bil! Snacka om nervöst men det gick bra! Det är faktiskt ingen big deal att köra här, lite jobbigt med alla filer och vilken man ska välja, det är nog det enda!
 
Jag sänder en extra tanke till mina fina granner och många styrkekramar!
 
Här kommer lite bilder från mitt San Francisco liv!
RSS 2.0