En dag i taget!!

I fredags åkte Sarah in till sjukhuset och där gjorde dom beslutet att ta ut barnet, så Sarah och Clay har fått en liten dotter Cate! Men hon är 2 månader förtidigt född så hon får ligga kvar på sjukhuset ett bra tag till. Hon mår bra just nu men vi får ta en dag i taget! Sarah mår bra och får komma hem imorgon.
Jag hälsa på dom igår och fick även se lilla Cate, så himla söt men även så himla liten! 
Idag var det jobb på schemat igen och Pierce börjar testa mig ordentligt nu, det tar på krafterna att alltid säga nej och att ta itu med hans utbrott, men vi trivs ändå bra ihop!

God morgon / god kväll!

Har inte så mycket att skriva om idag, har skypat lite med mormor och Johanna imorse och nu sitter jag själv i lägenheten. Alla andra är på sjukhuset, borde också gå och hälsa på men känner att jag kan vänta en dag så Sarah får den vila hon behöver. Pierce har en annan barnvakt idag, jag får inte jobba mer, har jobbat mina 45 timmar denna vecka!
Igår kollade jag läget i mitt område och va alltså ute och gick i över 2 timmar, men det var kul att se sig omkring. Satte mig även och kollade en stund på Baseball! På kvällen var det bara jag och min värdmormor hemma så vi tittade på Pretty Woman och åt jordgubbar med mjölk, blev en riktig "Mamma&Sofia" kväll bara att du saknades mamma! Sen tog vi en tidig kväll och jag drömde någon konstig dröm...
Så det var min lördag, får se vad söndagen bjuder på!

Tuff dag!

Skypade med Johanna igår och idag skypade jag med mamma, pappa och Amanda! Kändes jättehärligt!
Så fredagen har varit tuff, min värdmamma fick värkar och fick åka in till sjukhuset, hon ska inte föda förrän om 2 månader, så hon va jätteledsen och hade panik imorse samtidigt som Pierce verkligen ville vara hos sin mamma och inte med mig = kaos! Men allt löste sig bra, hon mår bra, barnet mår bra men hon måste stanna på sjukhuset minst 8 dagar... tycker att det är så fruktansvärt synd om henne! Min värdpappa och värdmormor är hos henne nu, och även Pierce så jag sitter ensam i lägenheten framför tv och kollar på Ice Age men det är rätt skönt faktiskt!
Min första vecka hos familjen har gått bra, börjar känna mig "hemma" nu. Nu kommer helgen och jag är ledig, är även ledig på måndag för då har dom en dag då dom hedrar de som dog i kriget så alla är lediga och allt är stängt!
Pierce är en liten charmgosse, han visar nya söta och roliga sidor varje dag, men han har även sitt dåliga humör! Det är tufft att säga no om och om igen!
Tror inte att jag har något annat att skriva om just nu, har inte hänt så mycket. Ska utforska San Francisco i helgen tror jag, får se vad jag orkar, fortfarande tufft med tiden...
Hör av mig snart igen!

23/5-2012

Igår blev det en heldag med jobb, från 8:15 - 18:00! Och även idag, just nu sover Pierce och jag får chansen att vila och blogga lite!
Så, igar gick vi upp till en park som kallas Anza Vista, det är en underbar park. Med en lekplats för banern och en underbar utsikt för mig! Ska jag gå upp dit idag också sen när Pierce vaknat!
Så mina dagar ser ut så här:
*8:15 - ge Pierce frukost.
*9:00 - parken/lekplats.
*10:30 - snacks i parken.
*12:00 - lunch.
*13:00 - sovdags.
*15:00 - väcka Pierce och ge honom ett snacks.
*15:30 - Parken/lekplats.
*18:00 - Clay kommer hem och tar över.

Lite bilder på hur jag bor!

Underbar utsikt från fönsterna.

20/05-2012

Min resa till San Francisco gick kanon bra, jag hade sällskap med en svensk tjej hela vägen. Så, vi flög först till Dallas Texas och det tog oss ca 3 timmar, där hade vi 2 timmar tills nästa plan skulle gå, flyget fran Dallas till SF tog ca 3 timmar den med så det blev en lång dag med resa för oss. På flygplatsen hämtade sedan min värdpappa mig, min värdmamma är sängliggandes pga att hon är gravid. Hennes mamma är även här för att hjälpa till.
Dom är jättetrevliga och jättesnälla, finns inget att klaga på alls. Det bästa av allt är att dom äter nyttigt, lagar sin egen mat och om dom beställer så beställer dom inte friterat eller Burger King utan det är bra mat. UNDERBART!
Sen har vi ju såklart min lilla pojke här i SF, han är den sötaste 2 åringen jag sett på länge, han har börjat prata och han upprepar allt man säger, så söt! Han är även ett big fan av dinosaurier just nu, han går runt och säger dano hela tiden!

Lägenheten dom bor i just nu är jättefin (jag ska ta bilder och visa er) och mitt rum är verkligen fint, skönaste sängen! Dom håller att kolla efter hus just nu och det är inte dåliga hus det...

Så, min helg ha varit bra, och nu börjar en ny vecka i USA, och imorgon ska jag boka tid till uppkörning så jag kan få mitt amerikanska körkort och jag ska även besöka banken och få ett bankkort.

Jag har faktiskt lite hemlängtan just nu, men början av året är det jobbigaste, nya människor, ny kultur och försöka vänja dygnet på det gör allt värre, känner mig trött hela tiden...

NYC

NYC

God morgon!

Har ingen tur nar det galler denna blogg, det blir inte som jag vill!

Men, bilden jag la upp igar var en present fran min vardfamilj! Jattegulligt, det va bl.a en tur i New York.

Vi har skola fran 8:15-18:30 och da far vi lara oss om olika sjukdomar och risker. Det ar alltsa mycket negativa saker vi far lara oss och det tar en del pa krafterna!

Nu sitter jag har och klockan ar 06:50 i New York och alltsa 12:50 i Sverige, svart att sova!

21:30 i New York, 03.07 i Kalmar

Idag har det varit skola från 8:30-18:30 med 2 timmars rast, vi går igenom barnsäkerhet och olika sjukdomar. Helt slut i huvudet! Nu sitter vi 5 blonda svenskar tjejer på en varsin stol med en varsin dator, och även en kille!    I slutet av dagen fick jag en present från min värdfamilj, bl.a en tur i New York!

Framme!

Nu har vi antligen kommit fram till USA, ar nagonstans pa en skola i narheten av New York. Resan gick jattebra och alla Au Pairer kom in i landet, en av oss blev dock ivag dragen med en polis men hon kom snabbt ut igen!

Nu ska jag njuta av dagarna i New York innan jag beger mig till San Francisco och traffar min vardfamilj!

Puss och kram

På väg!

Nu är Sofia någonstans uppe i luften på väg mot USA och landar någon gång efter midnatt. De tjejer och killen hon mötte upp på Arlanda verkade hur gulliga som helst och de kommer ha roligt tillsammans under sina dagar i New York.

Sofia, hoppas du får en kanonbra resa och njut av tiden i Kalifornien! Uppdatera snart så vi får veta vad du har för dig. Saknar dig redan, lillfia.
Puss&kräm /storasyster


Ny blogg!

Hej Sofia!
Så här kommer det att se ut när du lägger upp ett inlägg!
Love you!


RSS 2.0