ALAMO - CA - USA

Kom precis ut ur duschen, tog en springtur. Det blev inte långt alls, sprang i 20 minuter sen tog luften slut. Det är så himla varmt så det är svårt att andas... Men jag gjorde lite iallafall och det är bättre än ingenting!
Så nu har jag energi att berätta om min helg.
 
I fredags hoppade jag och mina värdföräldrar i Jacuzzin efter en god middag. Ett rätt skönt avslut på veckan och en skön snart på helgen. Sen blev det en tidig kväll för klockan ringde klockan 9 då det va dags för mig att gå upp och fixa till mig lite.
Klockan 10 tog jag bilen till Walnut Creek och åt brunch med Johanna. Vilket blev en jättretrevlig brunch. Efter brunchen tog vi våra bilar och åkte till "Downtown". Bara det att vi körde lite fel och tappade bort oss och varandra totalt. Så efter ett tag kom jag till en öde bensinmack där jag gick in och frågade om vägen till Downtown. Som tur var va det hur lätt som hellst att ta sig dig. Johanna hittade rätt hon med så efter mycket om och men så kunde vi äntligen ha en trevlig dag i Downtown.
Sen följde Johanna med mig hem där vi såklart hoppade i poolen och låg och flöt länge på en varsin simring medans vi väntade på Molly.
Molly mina kära vänner delade jag rum med på skolan i New York. Så det va underbart att få träffa henne igen. När hon dök upp tog vi bilen till Safeway och köpte mat till oss och min värdfamilj. Efter maten hoppade vi 3 in i Jacuzzin och hade en härlig kväll.
Sen körde Johanna och jag Molly hem till Denville och sen åkte Johanna hem och jag kröp ner för att sova.
På söndagen började jag dagen med att Skypa med mamma och pappa. Sedan gjorde jag inte mycket den söndagen, hjälpe Sarah o Clay med Cate och Pierce så dom kunde packa upp lite till.
 
Idag ska jag åka till Walnut Creek och träffa Lisa, det kommer säkert bli en bra kväll.
 
Jag kan även berätta att min resa till LA är bokad! Jag åker med Molly och vi ska på en "weekend course". Som ni vet måste jag plugga i ca 60 timmar och efter denna kurs så har jag tagit 40 timmar.  
 
Annars flyter allt på och jag trivs fortfarande bra!
See you soon!
 
 
 

till storasyster.

 
 
Johanna - du har en stor plats i mitt hjärta och du är med mig hela tiden 
jag älskar och saknar dig
 
 
 

Lämnade en del av mitt hjärta i San Francisco!

Dags för ett nytt inlägg kanske? Har inte haft internet under förra helgen. Men nu har vi det supersnabbanya Internet!
 
Jag kan börja med att jag älskar detta hus, det är en dröm, jättefint och helt underbart. Stora fönster , mycket ljus, fina rum och vi ska inte prata om poolen!
Känns verkligen att alla älskar huset, alla flyger på rosa moln just nu. Det är fortfarande mycket att göra, många lådor att packa upp och mycket att städa, men en dag i taget och litet åt gången så är det snart borta. Mitt rum är dock klart!
 
Så förra helgen hjälpte jag till med Cate, jag hade ansvaret för henne medans alla andra packade upp och grejade. Pierce hade en annan barnvakt. Så det hände inte så mycket mer den helgen. Men låt mig skriva lite om förra veckan.
 
I torsdags, för en vecka sen tog jag och Pierce bilen till zoot och mötte upp Thuha (svenska tjejen som bor i Redwood) och hennes värdbarn och hade en heldag på zoot innan det va dags att flytta. En mysig dag med andra ord!
I fredags gick flyttlastet till Alamo. Jag och Pierce fick låna Sarahs brors hus så vi skulle slippa flyttgubbarna och koaset.
I lördags skålade vi med Champange, för det nya huset och mina 3 månader hos familjen!
Har jobbat många timmar övertid denna vecka... Och även skålat med Champange, skulle USAs gubbar få reda på det skulle dom kicka ut mig från landet. Lite läskigt faktiskt men regler är till för att brytas, right?
 
Annars är allt bra med mig. Börjar faktiskt älska att jag tog denna chans och gav mig iväh från familj, vänner och tryggheten. Jag upplever något som många inte får... Det är helt underbart och jag är som sagt så glad för det!
Jag börjar känna mig mer och mer som en familjemedlem här. Det tog ett bra tag, 3 månader. Men det är svårt att bara hoppa in i en familj och släppa loss. Men nu äntligen!
Jag frågade Sarah här om dagen hur det kändes för dom med en helt ny människa som lever hos dom, äter deras mat, använder deras mat och sitter i deras soffa, jag menar, alla frågar mig hur jag känner mig och hur svårt det måste vara att bo hos en okänd familj i ett okänt länd. Men det måste ju vara svårt för dom också? 
Svaret jag fick är att hon trodde att det skulle bli svårt och att hon skulle tycka att det va jättejobbigt att ha en annan person runt omkring sig hela tiden, men att jag flöt in så bra och att hon tycker det känns bra med att ha en annan person hos sig. Så det kändes skönt att höra!!!
 
Jag har även bokat min resa till New York, jag åker den 30 December och kommer tillbaka den 2 Januari. Det betyder att Nyår firas i New York, ganska coolt ha?? Jag åker med tjejerna jag träffade i New York på skolan. Alla är från Australien. Underbara tjejer!
 
Annars flyer livet och dagarna på.Tänker på min familj, min släkt, mina vänner och mina grannar!
 
Sara Lager, jag önskar dig en bra resa och ett underbart år i Nya Zeeland som en Au Pair! Du förstår inte hur glad jag är att du tar den chansen! Jag vet precis hur du känner dig, överlycklig men ändå rädd, men det kommer bli så underbart!! Jag änskar dig all lycka till och ett underbart år! Min värdmamma sa precis att dom "pratar" mycket med Nya Zeeland så vi ska nog hitta Skypetider som passar.
Nu är det bara ett år kvar tills vi ses, 4 månader gick fort.
Så vi ses om ett år min älskade vän!
 
 
 
 
 
 

Bilder på huset! Jag kopierar bilderna så kan tyvärr inte skriva något om dom! Det andra badrummet och sovrummet är mitt :-)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Framsidan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Köket
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Varddagsrum
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sarah o Clays rum
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sarah o Clays badrum
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kök
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Poool
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Baksidan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mitt badrum
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mitt rum
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hallen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Baksidan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Poolen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pooooool
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Baksidan
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

San Francisco

Sista helgen som jag bor i San francisco, sista veckan, sen drar vi! Ååh kan inte vänta! Det kommer dock bli en jobbig helg, och en jobbig vecka. Fast jag har aldrig flyttat så kan ju inte riktigt veta men jag har den känslan...
 
I lördags tog jag barten till Redwood, till Thuha. Hon hämtade mig vid stationen och vi började med att köpa grejer till vår pastagratäng, sen bestämde vi oss för att ha en dag framför TV. Vi kollade på många filmer och åt pastagratäng och mango. En skönt lugnt lördag med andra ord! Sen somnade vi gott och på söndagen tog jag tåget tillbaka till San Francisco.
Jag åkte hem och tog en dusch sen kollade jag på en film innan der va dags att dra igen. Jag tog en buss och mötte andra svenska tjejer och 2 från Tyskland. En av dom svenska tjerna fyllde år så vi firade henne. En trevlig kväll med massa skratt.
 
Ingen jättespännande helg men det blev ändå en skön helg.
 
Nu är jag inne på en jobbvecka igen. Sista jobbveckan i lägenheten, skööööönt! Idag har jag och Pierce inget för oss, en lugn dag. Tidigare idag när han satt och åt satte han i halsen och jag va tvungen att vända honom upp och ner och nej usch vad obehagligt! Men det gick bra, han fick upp allt och som tur var satt mormorn bredvid och kunde hjälpa till.
Nu ligger han och sover och jag sitter här vid datorn.
 
Kort inlägg idag, skriver mer en annan dag!
See you soon!
 
 
 
 

Hahaha, nu mår vi så bra!

Nu är det så här, fråga mig inte hur och varför men vi FICK HUSET !!!! Så vi flyttar nästa helg. Flyttar ut till ständigt 30+ och sol! Kan det bli bättre?? Nej, det är helt underbart!! Så fort Sarah o Clay ger mig länken med bilder på huset ska jag lägga upp det på här så ni kan ta er en titt!
 
Jag klistrar in lite bilder så kan ni se hur lägenheten vi bor i nu ser ut.
 
1. varddagsrum
2. kök
3. hall
4. Sarah och Clays rum
5. mitt rum
6. mitt rum
7. mitt badrum
 
 
Annars då ?
Det är fredag, och det är ju inte helt fel. Imorgon åker jag till Redwood City och sover över där. Vi får se vad vi hittar på och vad vi känner för!
Veckan har annars varit bra. Alla är ju så glada nu när vi har huset.
 
Blir ett kort inlägg, hör av mig på söndag eller måndag igen.
See you soon !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

God natt San Francisco! God morgon Sverige!

Idag var det svårt, svårt att börja en bra mening på blogget, har ingen energi känner jag. Är trött efter helgen och imorgon börjar en ny arbetsvecka. Men jag kan börja med att säga att Cate mår bra efter operationen. Det är självklart en underbar nyhet.
Huset är fortfarande förlorat och jag har ingen aning hur dom tänker göra nu, vet inte helller om jag vill fråga, är så rädd för dåliga nyheter eller mer rädd för att fråga för att jag vet att dom inte gillar den frågan. Kankse. Jag vet inte, jag tycker inte huset-frågor just nu... Jag hoppas att turen kommer till Sarah o Clay så vi kan få ett hus!
 
Men en bra nyhet är att min helg va en bra helg!
Jag började helgen genom att på fredags kvällen träffa en ny Au Pair från Frankrike. Hon va absolut trevlig och vi gick och såg en bio. Vi såg Magic Mike, en film ni måste se när den kommer till Sverige. Men tyvärr förstörde hon filmen genom att skratta så fruktansvrt fult och högt. Haha man väljer ju vad man klagar på ;-)
 
På lördagen hade jag planerat en tråkig dag men en fin Caroline smsade och frågade om jag ville följa med till Haight - Ashbury street, Hippie street här i San Franisco. Så klart ville jag det och tog mig dit och träffade henne, Johanna och Clara för att gå runt och kolla lite. Mycket roliga människor och mycket roliga affärer. Senare bestämde vi oss för att ta oss till DownTown och se en bio. Vi såg på Moonlight Kingdom, ingen höjdare alls, lite söt kanske men det va allt! Den tråkdagen blev en trevlig och en bra dag. Vid 00.00 tog vi oss hem igen och jag somnade gtt.
 
Min söndag började jag med en Skypestund med mamma och sedan en 2 timmars skype med syster och mormor. Mycket mycket mycket välbehövligt!!!
Sedan tog jag mig en varm dusch och tog mig in till DownTown för att träffa Lisa. Vi började med en lunch och sedan åkte vi hem till mig och tittade på en film och bara slappade.
Och den snälla människan tog med sig sin dator och laddade över alla hennes filmer och serier till min dator, UNDERBART!
Så nu mamma, nu har jag Cityakuten 14 och 15 !
 
Nu sitter jag här, en söndags kväll i min säng och bloggar och ska snart börja titta på Cityakuten! Jag hoppas veckan blir bra och inga jobbiga nyheter tack! Vi får vänta och se hur den blir!
 
See you soon!
 

Oturen kommer krypandes med stora steg!

Jag vet inte ens vart jag ska börja... När jag började med hela Au pair grejen hade jag en jäkla massa tur, jag ville ha en familj som bodde i San Francisco och som hade småbarn och första och den enda familjen som hörde av sig passade mina önskningar. Dom är verkligen underbara och jag trivs bra med deras sällskap. Jag fick hjälp av mina fina grannar med papper hit och dit. Min fina mormor följde med mig till Stockholm för att fixa mitt visum. Mamma och pappa hjälpte mig med alla ansökningar och betalningar. Min syster och mina vänner - ni var ett stort stöd! Som sagt, jag har haft mycket tur och allt har gått bra!
Men nu, känns som all den tur jag har och har haft har nu Sarah och Clay som otur, otur som gör dom stressade och på dåligt humör ( förstår dom till 100%) .
 
Vi förlorade huset i Walnut Creek för att banken (som kan ta sig i röven) ville ha mer pengar än vad huset va värt... Så nu blir det att börja om från början och se om det finns några andra hus på marknaden. Vi måste flytta här ifrån i mitten på September, kanske vi hinner hitta ett hus annars måste vi hyra ett att bo i så länge. Det är så sjukt jobbigt att vänta på att få komma till ro, jättesvårt att känna sig hemma här när man vet att man snart ska flytta. Bo i ett rum som inte är ett rum, en säng och ett skrivbord det är allt. Jag menar det är ju okej och jag klagar inte så men jag vill ändå flytta nu och slå mig till ro på riktigt.
 
Cate är förtidigt född och behöver nu en operation för det va någon risk med henne, kan inte förklara det..Det stressar ju Sarah o Clay som bara den, detta + huset, jag förstår att det är jobbigt för dom.
 
Aja, Sarahs mamma kom tillbaka i söndags och hjälper till, skönt att ha henne här!
 
I lördags åkte jag till Walnut Creek för att träffa en svensk tjej - Lisa. Så jag tog barten över bron och hon mötte upp mig i WC centrum och vi "gjorde Downtown" Flummande även allmänt mycket, båda va nog trötta efter jobbveckan. Men iallafall, sen åkte vi hem till henne och tog det lugnt i 10 min innan vi åkte för en fotmassage och nagelfix, såååå skönt! I love it ;-)
Vi köpte med oss lite Kina mat och satte på en film hos henne innan jag tog barten tillbaka till San Francisco, för jag BOR i San Francisco, haha kan inte riktigt fatta det...
Sen skypade jag med kära mor och far i en evighet! Det kändes jätteskönt.
 
Dock hade jag en riktig dos av hemlängtan på söndagen...
Men det botade jag med en havregrynsgröt - frukost och kaffe och sen begav jag mig ut för att springa. Sprang ett bra tag i Golden Gate Park. Känns som den parken är det enda stället där det inte är 270000 branta backar.
Väl hemma igen tog jag en dusch och satte mig sedan för att mysa några timmar med Cate. På kvällen blev det firande av Pierce. Nägra vänner till Sarah o Clay och Sarahs bror och hans fru kom och hjälpte till med det. Det var väl trevligt men inget speciellt, haha.
Seedan när vännerna gått hem stannade Sarahs bror och fru kvar, dom berättade då att dom väntar barn så det blev gråtkalas ett tag!
 
I måndags hände det inte mycket, eller jo, det va då på kvällen klockan 5 som Sarah ringde sjukhuset och Cate fick en akuttid på sjukhuset - jag fick då stanna kvar med Pierce tills Clay kom hem. Men runt halv 8 ringde Clay och sa att han ville åka direkt till sjukhuset och frågade om det va okej, så klart det va okej och jag fick natta Pierce. Sen kom dom hem och berättade om Cate och opertaionen och det va även i måndags vi förlorade huset, med andra ord ingen bra dag. Och just det på tal om det, haha jag vet inte vad jag gjorde men jag böjde mig på något konstigt stt och ryggen låste sig, kunde knappt "få upp" den igen. Men iallafall jag lyckades men fasen vad ont jag hade hela dagen sen, usch, jag kunde verkligen inte böja mig... Snacka om en bra måndag eller vad tycker ni???
 
I går va det en bättre dag, hade en vanlig dag med Pierce men på kvällen gick jag och 2 tjejer från Sverige och en från Tyskland ut och åt middag - tacos för 2 dollar - KALAS billigt o bra! 2 dollar = 14 kr. Skönt o komma ut och det va trevligt!
 
Idag åkte mormorn, jag, Pierce, Sarah och Cate till San Francisco zoo och hade en mysig dag. Nu sover Pierce och jag njuter av tystnaden och stillheten.
 
Så nu vet ni min vecka, mina tankar och mitt liv. Puss och kram från mig !
 
RSS 2.0